Nieuws uit Deurne

Deurne
Deurne

Nieuws uit Deurne

Acht jaar na zijn overlijden: “Volkszanger Stafke Fabri moet een eigen straat krijgen”

18/06/18 17:35 - Naar aanleiding van de verjaardag van Stafke Fabri – gisteren zou hij 84 jaar zijn geworden – stelt gemeenteraadslid Axel Polis (Open Vld) voor om een straat in Deurne naar de in 2006 overleden volkszanger te noemen. Volgens Polis kan er zo verhinderd worden dat de zanger in de vergetelheid geraakt.

N-VA maakt lijst bekend

18/06/18 07:59 - N-VA Deurne trekt met enkele vertrouwde, maar vooral veel nieuwe gezichten naar de gemeenteraadsverkiezingen. Behalve lijsttrekker Tjerk Sekeris, huidig districtsburgemeester, krijgen ook districtsschepen Elke Brydenbach en districtsraadsleden Jef Braam, Freya Van Alsenoy, Koen Maes en Linda Van Eester een plekje op de lijst. N-VA-parlementslid en districtsraadsvoorzitter Peter Wouters duwt de lijst.

Bewoners Unitas-tuinwijk blij met beheersplan: “Dit moet onze mooie wijk een boost geven”

15/06/18 03:00 - De Unitas-tuinwijk is een absolute parel in Deurne. In de schaduw van het Boekenbergpark staan 201 woningen, gebouwd tussen 1924 en 1932, die een eenheid vormen door hun gelijkaardige architectuur. Er is nu een beheersplan klaar dat bewoners moet helpen om bij verbouwingen terug te grijpen naar authentieke elementen.

“Door onze tassen heb je geen plastic meer nodig”

15/06/18 03:00 - Bewoners en organisaties van Deurne-Dorp lanceerden donderdag hun zelfontworpen herbruikbare tassen. Samen met Buurtwerking Couwelaar en Pluymcollectief willen ze gaan voor een buurt met minder plastic en zwerfvuil.

700 ‘toekomstbomen’ moeten nog honderd jaar blijven bloeien

15/06/18 02:57 - De stad heeft 41.000 bomen gescreend, waarvan er zevenhonderd in aanmerking komen voor het label van ‘toekomstboom’. Dat zijn bomen die voldoen aan de criteria van Natuurpunt om ouder dan 100 jaar te worden. Ze komen op een lijst te staan, maar dat wil niet zeggen dat ze nooit gekapt zullen worden. “De buurt kan mee waken over de bomen”, klinkt het.

Muur valt om tijdens afbraakwerken: auto zwaar beschadigd

14/06/18 10:33 - Een muur van een voormalige firma die in grafzerken en bloemen handelde, is donderdag omgevallen. Een auto raakte zwaar beschadigd, maar er vielen geen gewonden. De brandweer brak een instabiele restant verder af.

Modeltreinclub krijgt nieuwe spoorweg van 320 meter : “We zitten op het juiste spoor”

13/06/18 03:00 - De modeltreinclub krijgt een nieuwe spoorweg van 320 meter op hun nieuwe locatie in het Rivierenhof in Deurne. Als alles goed gaat, rijden er volgende lente elke maand opnieuw treintjes rond in het park. En dat is al geleden van januari vorig jaar, toen de oorspronkelijke spoorlijn werd afgebroken voor de verhuis.

Open Vld deelt 2.000 zadelhoesjes uit

12/06/18 14:52 - Open Vld deelde aan het station van Berchem en in Deurne 2.000 zadelhoesjes voor fietsen uit. Met de actie willen de Antwerpse liberalen het gebruik van de fiets in de districten aanmoedigen. De blauwe zadelhoesjes hebben de slogan ‘Met Open Vld zit je goed’.

Roemenen die verdacht worden van moord op Leo (59) blijven aangehouden

12/06/18 11:51 - De twee Roemeense mannen (19 en 40) die werden gearresteerd in het onderzoek naar de moord op Leo Van Rentergem (59) uit Deurne, blijven aangehouden. Dat heeft de raadkamer in Antwerpen beslist.

Twee Roemenen opgepakt voor moord op Leo (59), die werd gewurgd in zijn appartement

11/06/18 18:55 - Twee Roemeense mannen - actief in het prostitutiemilieu - zijn vorige week opgepakt voor de moord op Leo Van Rentergem uit Deurne. Bij huiszoekingen zou heel wat belastend materiaal gevonden zijn.

Zelf nieuws uit Deurne?
Deel ervaringen over DeurneDeurne

„ Woonplaatsen.be gidst u door Deurne! “

Woonplaatsen.be

Voordelen van Woonplaatsen.be
  • Ontvang vrijblijvend prijzen en offertes.
  • Lokale aanbieders gespecialiseerd in hun vak
  • Sluit de beste regionale deals in enkele kliks.
  • 100% gratis en geheel vrijblijvend te gebruiken